ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

Στη σελίδα αυτή παρουσιάζονται μερικές από τις εφαρμογές τις οποίες έχω αναπτύξει και υποστηρίζω σταθερά.

Αν σας ενδιαφέρει κάποια από αυτές ή θέλετε να αναπτύξουμε μαζί μια νέα εφαρμογή η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, τότε επικοινωνήστε μαζί μου.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Το πρόγραμμα Συνεργείο Αυτοκινήτων διαχειρίζεται και παρακολουθεί το πελατολόγιο, τα οχήματα και τις εργασίες ενός τυπικού συνεργείου αυτοκινήτων, προσφέροντας ένα ευρύ πλήθος λειτουργιών στο χρήστη του, όπως:

  • Καταχώρηση των στοιχείων επικοινωνίας των πελατών του συνεργείου.
  • Καταχώρηση και επεξεργασία των στοιχείων των αυτοκινήτων των πελατών, όπως αριθμός πινακίδας, μάρκα, μοντέλο, χρώμα, κυβισμός, πλαίσιο, κινητήρας κλπ.
  • Ορισμός και παρακολούθηση προγραμματισμένων εργασιών για κάθε αυτοκίνητο ξεχωριστά, π.χ. ημερομηνία επόμενου service, ημερομηνία επόμενης αλλαγής αντιψυκτικού, υγρού φρένων κλπ.
  • Στις περιπτώσεις όπου πλησιάζει χρονικά η ημερομηνία για κάποια προγραμματισμένη εργασία συντήρησης, τότε αυτή εμφανίζεται με πράσινο χρώμα ώστε να γίνει η σχετική ενημέρωση προς τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.
  • Εισαγωγή επιμέρους εργασιών για κάθε ένα από τα αυτοκίνητα, με λεπτομέρειες όπως περιγραφή των ανταλλακτικών που χρησιμοποιήθηκαν, θερμοκρασία του αντιψυκτικού, ποσό χρέωσης, αριθμοί τιμολογίου – απόδειξης κλπ.
  • Συνοπτική παρακολούθηση χρεωστικών υπολοίπων και πληρωμών των πελατών.
  • Αναζήτηση στα δεδομένα του προγράμματος με κριτήρια όπως αριθμός πινακίδας, ανταλλακτικά που χρησιμοποιήθηκαν, τηλέφωνα και διευθύνσεις πελατών κλπ.
  • Δυνατότητα εκτύπωσης εργασιών για καλύτερη ενημέρωση των πελατών.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ PARKING

Το πρόγραμμα Διαχείριση Parking δημιουργήθηκε για τις ανάγκες ενός τυπικού parking αυτοκινήτων.

Παρέχει τη δυνατότητα εύκολης καταχώρισης της εισόδου και εξόδου των αυτοκινήτων στο parking. Εκτυπώνει voucher για τον οδηγό του αυτοκινήτου με πληροφορίες για το parking, τον αριθμό πινακίδας, το χρόνο εισόδου.

Ο ιδιοκτήτης του parking μπορεί να παραμετροποιήσει στο πρόγραμμα τις χρεώσεις των οδηγών, ανάλογα με το χρόνο παραμονής στο parking των αυτοκινήτων, για παράδειγμα δωρεάν στα πρώτα 15 λεπτά, 1 ευρώ για τα επόμενα 20 λεπτά και 3 ευρώ για κάθε επόμενη ώρα.

Οι κινήσεις των αυτοκινήτων αποθηκεύονται ως log στη βάση δεδομένων και ο ιδιοκτήτης του parking μπορεί να ελέγχει εύκολα ανά πάσα στιγμή πόσα και ποια αυτοκίνητα έχουν σταθμεύσει ή αποχωρήσει, τα ποσά που χρεώθηκαν σε κάθε περίπτωση, καθώς επίσης και στατιστικά για συγκεκριμένες επιλεγμένες χρονικές περιόδους.

ΚΑΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Το πρόγραμμα Εκπαιδευτικό Εργαλείο Κανονικοποίησης αυτοματοποιεί τη διαδικασία κανονικοποίησης (normalization) πινάκων σε BCNF μορφή.

Ο χρήστης δημιουργεί ένα σχήμα βάσης δεδομένων όπου προσθέτει γνωρίσματα και συναρτησιακές εξαρτήσεις. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα εντοπίζει τα υποψήφια κλειδιά του σχήματος της βάσης δεδομένων και πραγματοποιεί διάσπαση πινάκων, κανονικοποιώντας το αρχικό σχήμα σε μικρότερους, κανονικούς BCNF πίνακες. Με αυτό τον τρόπο απλουστεύεται η δημιουργία του σχήματος μιας βάσης δεδομένων και περιορίζονται τα λάθη από ανωμαλίες στην εισαγωγή και επεξεργασία των εγγραφών της.

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε στα πλαίσια της διπλωματικής εργασίας μου, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

AHP

Το πρόγραμμα Ανάλυση AHP είναι μια εισαγωγή στη μέθοδο Analytic Hierarchy Process (Ανάλυση Πολυσταδιακών Αποφάσεων), η οποία αναπτύχθηκε από τον Thomas Saaty (1980) και βασίζεται στην αποσύνθεση ενός πολύπλοκου προβλήματος στα συστατικά του μέρη που οργανώνονται σε μια ιεραρχική δομή.

Η AHP δεν μετρά κάθε παράγοντα που αλληλεπιδρά με κάποια εναλλακτική απόφαση ή κάποιο κριτήριο μεμονωμένα, αλλά σε σχετική σύγκριση με κάποιον αντίστοιχο παράγοντα. Με λίγα λόγια, βαθμολογεί τη σημαντικότητα του ενός παράγοντα σε σύγκριση με τη σημαντικότητα κάποιου άλλου, βασίζεται δηλαδή αποκλειστικά στις δυαδικές συγκρίσεις, οι οποίες παρέχουν, μέσα από την κλίμακα του Saaty, και το μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε στα πλαίσια της διπλωματικής εργασίας του Δημήτρη Σουκούλη, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

ΦΑΡΜΑ

Το πρόγραμμα Φάρμα έχει ως αντικείμενο τη μηχανογράφηση μιας σύγχρονης προβατοτροφικής μονάδας, με κύριο σκοπό την ηλεκτρονική αρχειοθέτηση των προβάτων μιας φάρμας με βάση τους κωδικούς ενωτίων τους.

Ο χρήστης καταχωρεί ένα νέο πρόβατο στο πρόγραμμα εισάγοντας τον μοναδικό Αριθμό Μητρώου Ενωτίου του κι από εκεί και πέρα μπορεί να καταχωρεί στοιχεία όπως διασταυρώσεις, οχείες, θεραπείες, γαλακτομετρήσεις κλπ.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας του Αλέξανδρου Μπαχαρίδη, για το τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

ΕΚΛΟΓΕΣ SIM

Το πρόγραμμα Εκλογές SIM είναι ένας προσομοιωτής εκλογικών αποτελεσμάτων ο οποίος παράγει «τυχαίες» ψήφους με βάση αποτελέσματα προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Σε κάθε ψηφοφορία εμφανίζονται μόνο τα κόμματα των οποίων τα ποσοστά στις αντίστοιχες εκλογές ξεπέρασαν το 0,5% στο σύνολο της επικράτειας.

Οι έδρες κατανέμονται ανά περιφέρεια ως εξής: η μια έδρα πηγαίνει στο πρώτο κόμμα της περιφέρειας και οι υπόλοιπες μοιράζονται αναλογικά. Όσες από τις 300 συνολικά έδρες περισσεύουν από τη διαδικασία, μεταφέρονται στην επικράτεια όπου κατανέμονται αναλογικά. Δεν λαμβάνουν έδρες τα κόμματα με ποσοστό κάτω του 3% στο σύνολο της επικράτειας.

Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στο σύνολο της επικράτειας και ανά περιφέρεια ξεχωριστά.