ΜΕΤΟΧΕΣ: ΕΚΔΟΣΗ 1.11

Παραδόξως, κάθε φορά που το ΧΑ βυθίζεται και ο καπιταλισμός βρίσκεται για άλλη μια φορά στα πρόθυρα της κατάρρευσης (sic), με κυριεύει διάθεση για συγγραφή κώδικα και προσθήκη λειτουργιών στο ΜΕΤΟΧΕΣ, ενώ κανονικά θα έπρεπε να σιχτίριζα το δύσμοιρο PC μου από το παράθυρο!

Η έκδοση 1.11 είναι έτοιμη. Παραθέτω τις βασικές προσθήκες και διορθώσεις.

  • Διορθώθηκε λάθος το οποίο αλλοίωνε την καμπύλη του εκθετικού κινητού μέσου κατά την περίπτωση συνεδριάσεων όπου μια μετοχή δεν πραγματοποίησε συναλλαγές.
  • Διορθώθηκε λάθος το οποίο προέκυπτε κατά τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου όταν μηδένιζε η αξία του.
  • Τα δεδομένα του χαρτοφυλακίου (αξίες, ιστορικό τιμών και συναλλαγών, αποτελέσματα) εμφανίζονται πια ως δεκαδικοί αριθμοί και όχι ως στρογγυλοποιημένες ακέραιες τιμές.
  • Προστέθηκε κάρτα γρήγορης προβολής των βασικών στοιχείων μιας μετοχής και ενός απλούς γραφήματος 30 ημερών. Η κάρτα ανοίγει με δεξί κλικ πάνω στο σύμβολο της μετοχής, από όλους τους πίνακες του προγράμματος.
  • Για να μειωθεί δραστικά ο χρόνος φορτώματος της Κάρτας Μετοχής, στο εξής στο ιστορικό τιμών θα εμφανίζονται τα στοιχεία των 25 τελευταίων συνεδριάσεων. Πατώντας το κουμπί “Πλήρες ιστορικό τιμών” στο κάτω μέρος του πίνακα, θα βλέπετε όλες τις διαθέσιμες συνεδριάσεις της μετοχής από το 2018 μέχρι σήμερα.
  • Στα θεμελιώδη μεγέθη της Κάρτας Μετοχής προστέθηκε γράφημα ώστε να απεικονίζονται γραφικά οι ετήσιες μεταβολές των μεγεθών της εταιρείας. Τις επόμενες εβδομάδες που θα ξεκινήσει η δημοσιοποίηση των ετήσιων ισολογισμών, θα ενημερωθεί σταδιακά το πρόγραμμα με τα δημοσιευμένα μεγέθη της χρήσης του 2019.